Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΠΟΥΤΟΣ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις 6.30 στο γήπεδο του Ελληνικού, διεκδικώντας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο μπάσκετ: Το κύπελλο Ελλάδος.
Για το μεγάλο αυτό παιχνίδι, μιλάει ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ Χρήστος Ταπούτος και καταθέτει την άποψη του από τη σκοπιά του αθλητή, για τα αγωνιστικά και μη θέματα.

- Η ώρα του τελικού έφτασε. Δυο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα είναι στο παρκέ, αλλά οι κερκίδες στο μεγαλύτερο μέρος τους άδειες. Τί γεύση αφήνει αυτό σε έναν αθλητή ?

- Θεωρώ πως είναι ότι χειρότερο για έναν αθλητή που παίζει έναν τόσο σημαντικό αγώνα, να μη νοιώθει τη ζεστασιά του κόσμου. Νομίζω πως σε αυτό το κομμάτι είμαστε ακόμα πολύ πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης, άσχετα με το ο,τι στο δικό μας τελικό κοντράρονται δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας.

- Πολύς λόγος έγινε για το αν θα ήταν προτιμότερο να γίνει ο αγώνας παρουσία μαθητών στις κερκίδες, θέση που ενστερνίστηκε και ο σύλλογος των καλαθοσφαιριστών. Ποιά είναι η δική σου άποψη?

- Εφόσον το γήπεδο δεν μπορεί να γεμίσει με την παρουσία των οπαδών των δύο ομάδων, θα ήταν μια πολύ καλή κίνηση, για να δούμε μετά από χρόνια ένα τελικό σε γεμάτο γήπεδο, κι ας ήταν μέσα μόνο μαθητές.

- Πού πιστεύεις πως θα κριθεί το παιχνίδι?Με βάση την κατάσταση των ομάδων, θεωρείς πως είναι κάποια πιό κοντά στη νίκη?

- Σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχει φαβορί σε καμία περίπτωση. Ο αγώνας θα κριθεί καθαρά στη δύναμη και στη θέληση. Σε τέτοια ματς παίζει πολύ μικρό ρόλο η φόρμα μιας ομάδας.

- Η έκβαση του τελικού, είναι ικανή να επηρεάσει την πορεία των ομάδων στη συνέχεια, με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός είναι χωρίς τίτλο από το 2002, ενώ ο Παναθηναϊκός σε πολύ δύσκολη θέση στην Ευρωλίγκα ?

- Νομίζω πως μια απώλεια του τίτλου θα επηρεάσει περισσότερο τον Ολυμπιακό, λόγω της κατάστασης που ανέφερες και για αυτό ίσως ο Ολυμπιακός έχει λίγο παραπάνω άγχος.

- Τέλος, να πάμε και στα δικά σου. Μετά την περιπέτεια που πέρασες το καλοκαίρι, βρίσκεσαι σε μία ομάδα που δείχνει να βρίσκει το δρόμο της. Είναι σε θέση ο ΠΑΟΚ να μπει στα πλέι-οφ ή και στην πρώτη εξάδα, ώστε να αποφύγει τους δύο αιώνιους?

- Θεωρώ πως ο συγκεκριμένος στόχος είναι πολύ εφικτός και εφόσον πραγματοποιηθεί, έχουμε την ποιότητα σαν ομάδα να κάνουμε και το βήμα παραπάνω. Καλύτερα όμως, να κοιτάμε τα πράγματα ένα-ένα. Να μπούμε πρώτα στην εξάδα και μετά όλα γίνονται.

Γιώργος Ρασούλης
Erak Radio

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
;